Marc Bredif Chinon 2003

Marc Bredif Chinon 2003

chinon

Paprika, paprika, paprika, ”blyertspenna”, svarta vinbär, plommon och svagt ”brettig” karaktär (åt stall och läder).  Vinet är dessutom fylligt och strävt, med en nästan ”tuggbar” munkänsla, och med tobak i eftersmaken.  Förvånansvärt ungdomligt (kanske beroende på den tydliga paprikatonen) där endast en klart tegelfärgad kant skvallrar om den rätta åldern.

Halva flaskan avnjöts dagen efter (dvs idag).  Än mer stall och tobak.  Faktiskt! också ännu godare.

Känns helt enkelt som vinet vill vara en ung Bordeaux…

Det ÄR gott med Cabernet Franc!

Tyvärr är egendomens hemsida under all kritik.  Följande har jag hittat beträffande årgång 2004 av samma vin.  ”De-stalked.  Fermentation lasts 15 days on skins with pumping-over twice a day.  Pressing and final fermentation of clear juice.  Transferred to vats for malolactic fermentation.  Maturing in stainless steel tanks with regular racking.

Lämna en kommentar

Filed under Allmänt, Viner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s