Munskänkarna – extra praktiskt 3-betygsprov…

Efter vårens praktiska 3-betygsprov och efterföljande klagomål från tentander att gränsen för godkänt höjts såpass att poängnivåer som förr om åren hade räckt till godkänt nu inte var tillräckligt, så har Munskänkarna nu ”krypit till korset” och utannonserat en nytt praktisk 3-betygsprov (onsdagen den 13 januari).  Till saken hör att gränserna aldrig har varit fasta utan alltid har varit flytande så att bara dom bästa godkänts.  Något som förövrigt informerades om inför själva provet så den flytande gränsen borde inte varit en nyhet för någon…
 
Hur som helst så leder ett extra praktisk prov (utan att fylla på med nya ”hungriga” tentander i form av att man även kör en extra teoritenta) ofrånkomligen till att 2014/15 kommer att gå till ”historien” som den årgång då det varit signifikant lättast att klara 3-betyget någonsin…  Detta om man inte ser resultat från provet som enbart ett resultat av ren tur.  Ofrånkomligen så kommer annars, ett antal tendander att ”tävla” om godkännande med en lägre konkurrens än vad som förr varit fallet.  Dom bästa skalades ju liksom bort vid förra tillfället och några nya har man ju inte fyllt på med.  Lite märkligt kan tyckas!
 
En annan märklighet i sammanhanget är att man valt att förlägga provet på en vardag mitt i veckan i Stockholm, med allt vad det innebär med resande från övriga delar av landet (entledigande en hel arbetsdag från respektive arbeten, eventuell hotellövernattning, etc) att man dessutom premierar tentander i närområdet till huvudstaden Stockholm.  Hur tänkte man där?
 
Två orättvisor med andra ord.  Inte för att jag borde bry mig.  Jag klarade mig i januari och min fru får nu en extra chans.  Något hon kommer att satsa på även om det innebär att hon måste ta ledigt en hel arbetsdag och troligtvis också behöver investera i en hotellnatt…
 
Se även:
Finewines.se – Munskänksfars milt sagt.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänt, Munskänkarna

2 responses to “Munskänkarna – extra praktiskt 3-betygsprov…

  1. Liselott

    Tycker du verkligen att detta är OK???

    • Hej Liselott! Nej, jag tycker inte det är ok! Inlägget är – i min mening – en skarpt kritik mot munskänkarnas hantering av de praktiska 3-betygstentorna. Eller menar du att det inte är ok att kritisera så här offentligt? Mvh, Lars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s